Fit op de vloer | Groeizaken | Blog
Fit op de vloer!

Als niet-kapper heb ik veel respect voor degene die dit prachtige vak met veel bevlogenheid en passie uitvoeren. Regelmatig zeg ik tegen de medewerkers uit mijn teams, ‘jullie zijn veel meer dan alleen kapper’. Het vak vraagt zowel fysiek als mentaal veel van jullie. Klanten delen veel. Soms is een luisterend oor genoeg. Maar niet zelden vragen ze om advies over een privékwestie omdat ze je vertrouwen.

Kappers zijn ook adviseurs, want je wilt de klant kennis laten maken met de mooie producten die jullie verkopen, zodat deze langer plezier heeft van het kapsel. Zelfs de functie van telefoniste/receptioniste of hostess is jullie niet vreemd. In veel gevallen werk je in een team met verschillende karakters, dus ook tijdens de lunchpauze blijf je vooral gezellig maar ook scherp. Wat een gaaf en veelzijdig vak is het toch!

Fysiek vraagt van het ook het nodige van je lichaam. Je staat veel, loopt veel en je schouders en rug krijgen flink wat te verduren. Belangrijk dus dat je fit op de vloer staat. Van nature ben ik geen sportman maar ben me wel bewust van het belang van fit zijn. Het zorgt ervoor dat ik beter in mijn vel zit, beter functioneer, beter slaap, geen fysieke beperkingen heb, meer zelfvertrouwen heb en een leukere partner en werkgever ben. Dus hijs ik mezelf meerdere malen per week in een iets te strakke sportbroek.

Daarnaast is goede voeding de basis voor een gezond lichaam. Het geeft je energie om optimaal te presteren.

Maar af en toe genieten met een lekkere snack of een wijntje moet ook kunnen. Geluk is ten slotte de allerbelangrijkste factor in het leven.

De juiste balans is in grote mate bepalend voor je fysieke gesteldheid en geluk. Dat geldt voor alles wat je doet en iedere beslissing die je maakt. Want er is maar een persoon verantwoordelijk voor je eigen geluk en succes, dat ben je zelf.

Wat doe jij al om fit op de vloer te staan? En hoe zorg je voor de juiste balans?

Positieve groet, Bert

Over de schrijver
Bert is verbinder in hart en nieren. Met zijn aanstekelijke enthousiasme brengt hij mensen en bedrijven graag in beweging. Door zijn ruime ervaring in zowel de retail als in de dienstverlening heeft hij een brede kijk op diverse takken van het bedrijfsleven.
Reactie plaatsen