Belangrijke Update: De Toekomst van het Lage BTW-Tarief voor Kappersdiensten
Belangrijke Update: De Toekomst van het Lage BTW-Tarief voor Kappersdiensten
15 april 2024 
1 min. leestijd

Belangrijke Update: De Toekomst van het Lage BTW-Tarief voor Kappersdiensten

Welkom op onze blog van Groeizaken, waar we essentiële ontwikkelingen delen die invloed hebben op de Kappersbranche. Vandaag hebben we een belangrijk onderwerp dat we graag met jullie delen: de mogelijke afschaffing van het lage btw-tarief voor kappersdiensten. 

Een paar weken geleden ontvingen we via de media het onverwachte nieuws dat er plannen zijn om het verlaagde btw-tarief te schrappen. Dit zou gedaan worden om grote bedrijven aan te trekken en te behouden in Nederland. De ANKO, de brancheorganisatie voor kappers, reageerde hier sterk op en is direct in actie gekomen om deze ontwikkeling tegen te gaan.

Waarom is dit belangrijk?

Het behoud van het lage btw-tarief is cruciaal voor de kappersbranche. Dit tarief helpt de arbeidskosten te beperken, wat positief is voor de werkgelegenheid, omzet en winstgevendheid binnen de sector. Met de voorgestelde verhoging van de btw zouden de kosten voor een bezoek aan de kapper stijgen, wat zou kunnen leiden tot minder klanten en dalende inkomsten voor kappers.

De Reactie van de ANKO

De ANKO was allesbehalve blij met dit voorstel en heeft krachtig gereageerd. Ze zien deze maatregel als een onredelijke lastenverzwaring voor kappers, die al onder druk staan door stijgende kosten voor inkoop, huisvesting en personeel. Daarbovenop komt ook nog eens de toenemende regeldruk, vooral voor kleine werkgevers, en de recente stijging van het minimumloon.

Acties vanuit de ANKO

De ANKO is direct begonnen met het lobbyen bij Kamerleden, informateurs en leiders van de formerende partijen om deze verandering tegen te gaan. Hun inzet is onverminderd sterk en ze zijn vastberaden om te voorkomen dat deze maatregel werkelijkheid wordt.

Hoe blijf je als kapper ondernemer op de hoogte?

We zullen deze kwestie blijven volgen en jullie op de hoogte houden van ontwikkelingen. Het is meer dan ooit belangrijk om samen te staan en onze stemmen te laten horen in deze cruciale tijden voor onze branche. Dank voor jullie aandacht voor deze urgente kwestie. Blijf ons volgen voor meer updates en ontwikkelingen. Samen maken we het verschil!

Dit blogbericht is gebaseerd op informatie van de ANKO. Het is onze missie om de belangen van onze sector te beschermen en te bevorderen.

Over de schrijver
Groeizaken is hét business coaching bureau voor succesvolle ondernemers in de beauty-branche.Het is onze missie om iedere dag een bijdrage te leveren aan de groei van mensen en bedrijven. Altijd vanuit een messcherpe visie, gericht op actie en het beste resultaat. En last but not least: vanuit onze eigen brede ervaringen in deze branches!
Reactie plaatsen